«به گزارش ايرنا، در حالي كه پيش از ورود دكتر روحاني و هيأت همراه به تهران، دفتر رئيسجمهوري در اطلاعيهاي اعلام كرد كه در روز آغازين هفته و به منظور پرهيز از ايحاد زحمت براي شهروندان و اخلال در برنامههاي كاري آنها، استقبال مردمي پيشبيني نشده است اما رئيسجمهوري با استقبال خودجوش صدها نفر از مردم مواجه شد. مردم در مسير حركت رئيسجمهوري، تعدادي گوسفند قرباني كردند و فرياد «روحاني متشكريم» سر دادند. استقبال كنندگان پلاكاردهايي به رنگ بنفش مبني بر موفقيتآميز بودن سفر رئيسجمهوري در دست داشتند و فرياد ميزدند: « درود بر روحاني، درود بر روحاني». روي برخي پلاكاردها نيز نوشته شده بود: «آري براي تو، نه براي جنگ». همچنين در اين مراسم، شعارهايي همچون «روحاني روحاني تشكر تشكر»، «ابوالفضل علمدار روحاني را نگهدار» و «حمايت از روحاني فرمان رهبر ما است» حمايت خود را از دكتر روحاني و سياستهاي وي اعلام كردند. البته استقبال گرم مردم از رئيسجمهوري اسلامي ايران با حاشيههايي نيز همراه بود. عدهاي كه از ابتدا سعي ميكردند خود را از جمعيت استقبالكننده جدا نشان دهند با توقف در مسير حركت خودروي رياست جمهوري براي لحظاتي اقدام به حاشيهسازي كردند آنچنان كه خبرگزاري مهر گزارش داده در همين هنگام كه خودروي رئيسجمهوري متوقف شده بود يكي از افراد حاضر در جمعيت كه خود را مخالف گفتگوي تلفني دكتر روحاني و باراك اوباما معرفي ميكرد، كفش خود را به سمت خودرو روحاني پرتاب كرد اما به كسي اصابت نكرد. گذشته از اينها عده ديگري نيز با در دست گرفتن پلاكاردهايي كه روي آن نوشته شده بود؛ «دانشجو بيدار است از امريكا بيزار است» انتقاد خود را نسبت به اخبار جديد در عرصه سياست خارجي كشور اعلام كردند. در اين زمينه، محمدرضا صادق مشاور ارشد رئيسجمهوري در پاسخ به پرسشي درخصوص تجمع مخالفان و موافقان در فرودگاه گفت: اين خوب است و نشاندهنده آزادي است.» 1
در جوامع غربي و كشورهاي توسعه يافته نهادينه شده تا هر گروه و اقليت بتواند بدون ترس از دستگيري و زندان و يا تعقيب قضايي درباره كليه حوادث سياسي و اجتماعي كه در شهر و ديارش اتفاق ميافتد اظهارنظر كند، به عنوان مخالف پيرامون عملكرد سياسيون و دولتمردان سخنراني نمايد، مقاله بنويسد و صداي خود را به گوش مقامات برساند. مطبوعات بدون احساس نگراني از عاقبتي كه احياناً براي آنان رقم خواهد خورد از مديران و مسئولان انتقاد نمايند و از همه مهمتر رييسجمهور تا مدير هر اداره و دهدار هر روستايي خود را موظف ميداند به آنچه كه در نشريات عليه آنها نوشته ميشود پاسخ دهد و روشنگري نمايند و توضيحات لازم را ارائه و به اطلاع مردم برسانند. هر قدر در جامعهاي تحمل صداي مخالف قوي تر باشد شهروندان راحت تر ومناسب تر ميتوانند با يگديگر تضارب آرا و افكار داشته و درمسير پيشرفت گامها و قدمهاي موثرتري بردارند.
خلق حماسه سياسي در 24 خرداد امسال و بيش از 18 ميليون نفري كه به حسن روحاني راي دادند اين پيام را در پي داشت كه راي دهندگان تمايل دارند از افراط و تفريط دوري كنند كفش به سوي ديگران پرتاب نكنند، از بيان كلمات زشت و زننده و توهين آميز خودداري نمايند.
گاه ديده ميشود عدهاي در مخالفت با امري «صلوات » ميفرستند به آنها ميگوئيم: صلوات شعار اسلامي ما مسلمانان است اگر نسبت به موضوعي ايراد و اشكالي هست با صراحت مطرح و مخالفت نمائيد با گفتن جمله و عبارتي اعتراض كنيد و نظرتان را ابراز نمائيد. به جاي برگزاري نماز و يا خواندن دعاي كميل و توسل و ندبه در مسير و خياباني بايد با رعايت اخلاق و ادب اسلامي انتقاد نمود. رييس جمهور و وزراء را مورد سئوال قرار داد و از آنها درخواست كرد جواب اعتراضات و انتقادات را بدهند. عادت كنيم از هر گرايش و سليقه و تفكري هستيم مستدلاً بگوييم و دولتمردان نيزموظف به پاسخگويي باشند.
اگر روزي نظر سنجيهاي قابل اعتماد و مورد تاييد مقامات نظام، تغيير جهتي را تاييد نمود و دانستيم دولتمردان در انجام امور محوله توانايي لازم را دارند به آن بها بدهيم و ضمن نظارت كامل و دقيق از كارشكني و سنگ اندازي پرهيز كنيم.
بر هم زدن مراسم سخنراني هيچ كس قابل دفاع نيست همانگونه كه حمله به سفارتخانهاي مذموم و ناپسند است و همين طور وقتي عدهاي ساختمان سفارت خانهاي را تصرف و بر روي ديوار و يا پشت بام آن پرچم «لااله الا الله» يا علم «ياحسين» را نصب ميكنند.
معترضان بايد به جاي توهين و پرخاش و دشنام و يا مشت زدن و پرتاب مهر نماز و كفش با زبان استدلال و منطق سخن گويند و راه مباحثه و مناظره و جدال احسن را برگزينند.
بايد متذكر شد در پي اين پيش آمدها هيچ گاه نبايد به خود اجازه دهيم خاكيان را با افلاكيان مقايسه كنيم ما خاك پاي ائمه و معصومان عليهم السلام هم نيستيم. علما، شجاعان، بزرگان، سياستمداران واقعي افتخار ميكنند كه بتوانند در مسير آنها گام بر دارند.
چون همگان به جز ائمه اطهار(ع) در معرض خطا و اشتباه هستند. كيست كه بتواند خود را در جايگاه مولا علي (ع) قرار دهد؟
«اميرالمومنين (ع) با خوارج در منتهي درجه آزاي و دموكراسي رفتار كرد. او خليفه است و آنها رعيتش هرگونه اعمال سياستي برايش مقدور بود اما زندانشان نكرد و شلاقشان نزد و حتي حقوق آنان را از بيتالمال قطع نكرد وبه آنها همچون ساير افراد مينگريست اين مطلب در تاريخ زندگي علي عجيب نيست. اما چيزي است كه در دنيا كمتر نمونه دارد. آنها در همه جا در اظهار عقيده آزاد بودند و حضرت خودش و اصحابش با عقيده آزاد با آنان روبرو ميشدند و صحبت ميكردند و طرفين استدلال ميكردند، استدلال يگديگر را جواب ميگفتند.
شايد اين مقدار آزادي در دنيا بي سابقه باشد كه حكومتي با مخالفين خود تا اين درجه با دموكراسي رفتار كرده باشد ميآمدند در مسجد و در بين خطابه حضرت علي« پارازيت » ايجاد ميكردند.... خوارج در نماز جماعت به حضرت علي(ع) اقتدا نميكردند زيرا او را كافر ميدانستند. ...» 2
به حاكمان و همه افرادي كه اميد دارند دولت اعتدال در زمينههاي مختلف سياسي و اجتماعي توفيق حاصل نمايد پيشنهاد ميگردد در پيشآمدهاي اين چنيني و هنگام پاسخگويي به مخالفان سياسي خويش همانندسازي تاريخي نكنند. از بازگو نمودن داستان خوارج خودداري كنند درباره صلح حديبيه و فتح مكه و نامه پيامبر گرامي اسلام(ص) به خسروپرويز نگويند و شبيه سازي ننمايند. از طلحه و زبير ننويسند و پيش آمدهاي صدر اسلام وحكومت مولاي متقيان حضرت علي (ع) را با حوادث اخير مقايسه نكنند. گرچه ذكر و يادآوري اتفاقات و حوادث تاريخي در جهت عبرت آموزي و درس گرفتن ضروري و در خور عنايت و توجه ميباشد.
اينكه شعار بدهيم و بگوئيم مخالفت با آقاي اكبر هاشمي مخالفت با پيغمبر(ص) است، و يا تبعيت از دولت احمدينژاد، پيروي از خدا و پيامبر(ص) ميباشد يا امور دولت را امام عصر(عج) هدايت و رهبري ميكند و. ... صحيح و منطقي نيست، قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران و قوانين مصوب در مجلس شوراي اسلامي وظايف مسئولان، دولتمردان، نمايندگان مجلس، دستگاههاي نظارتي، منتقدان، مخالفان سياسي و آحاد مردم را مشخص نموده است.
بارها ديده و يا شنيده شده است عدهاي كه مراسم سخنراني مقامات را بهم ميريزند و يا اشيايي را به سوي گوينده پرتاب ميكنند يا كف خيابان ميايستند و نماز ميخوانند يا در جلسات مداحي و روضهخواني به بعضي از مسئولان و مديران اجرايي و يا قضايي با تندي و تشنجآفريني سخن ميگويند بعد از توضيح و تذكر و روشنگري نه تنها از روش گذشته خود عدول ميكنند بلكه تاسف ميخورند چرا زودتر نسبت به اموري كه به اصطلاح شستشوي مغزي شده بودند آگاهي پيدا نكرده و هدايت نشدهاند.
مهم اين كه بعضي از نويسندگان و گويندگان تهمت ميزنند، مطالب كذب ميگويند و هنوز كسي در دادگاهي محكوم نشده او را جاسوس و اسرائيلي و آمريكايي خطاب ميكنند بديهياست عدهاي از جوانان با خواندن و شنيدن اينگونه ماجراها به سادگي نميتوانند راه درست را از نادرست تشخيص دهند.
اميد كه خداوند بزرگ همه ما را در جهت اصلاح فرهنگ و ادب و اخلاق و متانت و تحمل عقيده مخالف و ابرازنظر صريح و شفاف بدون هراس و نگراني توفيق عنايت كند.«اين چنين باد»
مدير مسئول
پي نوشتها :
1-روزنامه ايرن 7/7/92
2- «جاذبه و دافعه حضرت علي(ع)»، استاد مطهري، صفحه 144- 143
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
پنجشنبه 26,دسامبر,2024